EN ASIATISK PÄRLA

I början av 90-talet var East en levande fantasi hos ett gäng mat- och musikälskare som hade ena foten på köksgolvet och andra på dansgolvet. Ända sedan dess har East varit en mix av mat, musik och människor – en asiatisk institution för matälskare, musiker och annat krogfolk. I Stureplans västra (!) hörn har nöjeslivshistoria och krogminnen skapats i nära 30 år. Vi fortsätter stå stadigt i våra rötter kring maten och musiken, men kikar alltid nyfiket framåt, ifrågasätter lite bångstyrigt och bryter en och annan regel på vägen – som alltid i klassiskt East-manér.

Läs mer om Easts historia här.

MATEN

East är ett dynamiskt möte med Asien och en remix av det pan-asiatiska köket. Influenserna kommer från olika hantverk och traditioner från såväl Vietnam, Thailand och Korea, men även från Peru och Sydamerika. Cocina Nikkei är blandköket där den japanska fisktraditionen mixas med den peruanska mattraditionen. East är ett möte, en remix, en fusion. En asiatisk restaurang som alltid satt kreativt framför konservativt. East är pinnar, men inga pekpinnar. På menyn finns för alltid typiska East-klassiker såsom Thai Beef Sashimi, Tom Ka Gai och Tempura Roll, men då och då experimenterar vi lite respektlöst, lägger till och tar bort och vem vet, kanske blir det en framtida klassiker.

Late Night Sushi serveras
endast mellan fredag – söndag.

ETT MODERNT ASIATISKT JULBORD

På Easts julbord dukar vi dagligen upp favoriter som Thai-beef sashimi, kryddiga revben, chicken lemon, korean pancakes och mycket mer. Vi experimenterar lite respektlöst på typiskt East-manér, testar oss fram till nya julbordsklassiker och serverar förstås många vegetariska och veganska alternativ. Julbordet avslutas med ett specialkomponerat dessertbord fyllt med asiatiska sötsaker. Ta med familj och vänner och skapa nya jultraditioner på krogen.

20 nov - 26 nov
  • Vardagar Dag: 595 kr ink moms.
  • Vardagar Kväll: 695 kr ink moms.
  • Lördag & söndag: 695 kr ink moms.
27 nov - 23 dec
  • Vardagar Dag: 695 kr ink moms.
  • Vardagar Kväll: 895 kr ink moms.
  • Lördag & söndag: 795 kr ink moms.
Julafton
  • Julafton: 895 kr ink moms.

EN ANNORLUNDA JUL

I år ser julen lite annorlunda ut på East. Vi följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer för att säkerställa en så trygg och säker miljö som möjligt för alla. Vi har i år anpassat lokalerna så att det ska finnas gott om plats mellan sällskap och bord för att skapa naturliga säkerhetsavstånd. Du som vill avnjuta ditt julbord hos oss, men känner dig särskilt orolig eller tillhör riskgrupp är välkommen att höra av dig för att få tips om sittningar där antalet gäster är få.

”East är ett möte, en remix, en fusion.
En asiatisk restaurang som alltid
satt kreativt framför konservativt.”

”East är ett möte, en remix, en fusion. En asiatisk restaurang som alltid satt kreativt framför konservativt.”

EAST TAKE OUT

Ta med dig East hem eller till kontoret! Självklart kan du beställa hela Easts meny som take away. Slå oss en signal på 08-611 49 59 och beställ innan du kommer förbi och hämtar. Eller låt Uber Eats eller Foodora leverera till dig.

SOMMARFESTCATERING

East kommer hem till dig!

Denna sommar ser firandet av konfirmationer, dop, studenter och andra festligheter lite annorlunda ut. Men även om vi firar i små sällskap så vill vi förstås njuta av riktigt god mat. East har därför satt samman en mingelmeny anpassad för den mindre sommarfesten – som vi dessutom levererar direkt hem till dig!

Allra härligast är det förstås om du tar med hela East-upplevelsen hem till din trädgård och låter våra sushikockar och serveringspersonal bjuda ditt sällskap på en upplevelse i typsikt East-manér!

Easts sommarfestcatering:
12 bitar mix sushi 250 kr per person.
12 bitar mix sushi inkl misosoppa och edamame 300 kr per person.

Minsta beställning är 10 personer. Fri leverans inom Stockholm. Kostnad för serveringspersonal och sushikockar på plats tillkommer.

Kontakta oss gärna så skräddarsyr vi din sommarfest!

Ring +46708437843 eller maila bord@east.se.

BRUNCH

Från 14 mars tar brunchen tillfälligt uppehåll, men East håller öppet lördagar som vanligt!

På Easts brunchbuffé serveras rätter från Asiens alla hörn. Eastklassiker såsom chicken lemon & chili, koreanska pannkakor, dumplings, sushi och sashimi är bara några av favoriterna. Brunchen innehåller flera vegetariska och veganska alternativ och avslutas med den söta dessertbuffén.

Easts brunch passar perfekt för stora sällskap då vi har generösa utrymmen.

Brunchen serverar lördagar kl 12–17.

Pris 395 kr per person.
Barn 0–3 år äter gratis,
4–12 år 125 kr.

NÖJE

East har en lång och stark tradition av musik i sin själ. Här har några av vår tids absolut största musikartister festat och levt runt – kanske inte så konstigt då producentguden Max Martin var delägare under många år. Än idag, nära 30 år efter öppningen, är musiken en av Easts allra viktigaste delar. Här blandas pop, urbant, funk, house, disco och techno – allt beroende på klubb och DJ:s. Tisdag – söndag bjuder vi in DJ:s till Eastbaren och fredag och lördag även i matsalen. Se vår FB-sida för aktuella klubbar och spelningar. Payman Dehdezi är nöjesansvarig på East. Payman är en av Stockholms mest kända nöjesprofiler och har tidigare jobbat bland annat med 2.35:1 och Moon Motel.

BAR

Det mest avslappnade mötet mellan öst och väst sker vid bardisken. Med asiatiska smaker i glaset får du en mix som är både exotisk och fräsch, traditionell och modern, från plommonlikörens umeshu till aprikosens momoshu till det mest japanska av allt – wasabi. Easts cocktails går i samma linje som maten. Sake, risdestillat och japanska råvaror och smaker är en betydande del av våra tre barers själ.

Event

Födelsedagsmiddag, sommaravslutning, tjejmiddag, företagsfest eller pressvisning? På East finns möjlighet att anordna alla typer av såväl företagsfester som privata evenemang. Vi kan ta emot upp till 200 sittande gäster, men lägger lika stort engagemang i det mindre sällskapet, som föredrar en middag mer avskilt i vårt chambre separée. Easts extremt centrala läge mitt på Stureplan, med pulsen bokstavligen runt hörnet, gör detta till en av Stockholms absolut bästa mötesplatser för events. Välkommen att kontakta oss med en förfrågan nedan – vi ser fram emot att tillsammans skapa minnesvärda events.

HISTORIA

1989 öppnade det allra första East i en källare på en undangömd bakgård på Kungsholmen. Två år senare fick man frågan om att flytta till Stureplan, men många tvivlade. Ingen bodde ju vid Stureplan, ingen hängde ens där och torget var ännu inte inskrivet i Stockholms nöjesliv. Men personerna bakom East tog chansen och stammisarna rasade. Det nya East skapades av kvartetten Peter Lindgren, Erik Videgård, Elias ”Saile” Eliasson och Uluc ”Bullen” Telmen. Det här var en kvartett som hade ena foten på restauranggolvet och den andra på dansgolvet. Restaurangen fick en ny symbol av runda prickar som tillsammans bildar ett E. Den enskilda solitära pricken blev snabbt synonym med East och många tyckte den påminde om det nya läget och Svampen sedd uppifrån. Thomas Sandell och Peter Hallén ritade inredningen, som blev så omtalad att studenter vid Arkitekthögskolan gjorde ett specialarbete kring den ”ny-enkla” arkitekturen. På andra sidan torget hade Sturecompagniet flyttat in och någonstans här började omformningen mot det nya Stureplan – torget som idag är mer ett begrepp än en adress. I källaren på East drog man igång klubbverksamhet och till premiären bjöd man in på ett hypermodernt sätt – via disketter med inbjudningsinfon på. Datumet var 28 november 1991. Resten är ju faktiskt historia. Nära trettio år senare är East fortfarande en asiatisk institution i Stureplans västra hörn.

Delar av texten om Easts historia kommer från Jesper Tillbergs text ”De förlorade minnenas historia” i boken ”East – en asiatisk kokbok” från 2017.

Ge bort en upplevelse

Saker i all ära, men inget slår en upplevelse. Ge bort ett restaurangäventyr – ett kärleksfullt sätt att visa omtanke. Våra presentkort gäller på Brasseriegruppen samtliga restauranger.

Senaste inläggen

Kontakt

Öppettider

Måndag 11.30–03.00
Tisdag 11.30–03.00
Onsdag 11.30–03.00
Torsdag 11.30–03.00
Fredag 11.30–03.00
Lördag 12.00–03.00
Söndag 17.00–03.00

Kökets öppettider

Måndag 11.30–22.00
Tisdag 11.30–22.00
Onsdag 11.30–22.00
Torsdag 11.30–22.00
Fredag 11.30–23.00
Lördag 12.00–23.00
Söndag 17.00–22.00

ETT MODERNT ASIATISKT JULBORD

På Easts julbord dukar vi dagligen upp favoriter som Thai-beef sashimi, kryddiga revben, modern sushi, chicken lemon, korean pancakes och mycket mer. Vi experimenterar också lite respektlöst på typiskt East-manér – och testar oss fram till nya julbordsklassiker. Välkommen till julen på East.