Sparrisfestival på EAST

Sparrisfestival på East.

Vi firar våren på Restaurang EAST med den vita sparrisen, som för oss är en gastronomisk högtid.
Traditionen är stark i södra Europa, säsongen börjar redan innan påsk och sträcker sig i bästa fall ända fram till midsommar.

Vi köper vår vita sparris från Maxdorf i Tyskland. Här har man odlat sparris sedan mitten av 1600-talet.
På den tiden var det enbart de högre samhällsklasserna som kunde njuta av denna delikatess.
Från 1800-talet blev den tillgänglig för en bredare allmänhet. Numera firas det med festivaler för detta vita guld.
Vi på East har skapat en asiatisk fusion-meny som hyllning till denna tradition.
På East använder vi självklart starka och tydliga smaker så som chili, lime, saké och koriander
och anser att Riesling-viner är en självklar kombination.
Vi serverar förutom vår vinlista ett speciellt urval av Riesling viner av olika karaktär under denna festival.

Vårens nya cocktaillista har precis lanserats.
Varje cocktail är ett unikt hantverk baserad på hemmagjorda ingredienser så som ananas-shrub,
kumquatmarmelad, pistagedust, rosenvatten, matchaläsk, pistageskum och sockerlagsinfusioner.

Vi sätter även saké i fokus, både som dryck till maten och som en naturlig ingrediens i våra cocktails.
Vi satsar intensivt på utbildningar för vår personal för att kunna leverera bästa möjliga upplevelse till våra gäster.